top of page
Plakat_motion_AdobeExpress.gif

Nora er tilbake. 15 år etter at hun forlot Torvald og tre barn, returnerer hun. Men hvorfor kommer hun tilbake nå?

 

Broadway-suksessen «Et dukkehjem 2» er oppfølgeren til et av verdens mest spilte teaterstykker: Ibsen-klassikeren «Et dukkehjem». 

 

Høsten 2023 skal Pia Tjelta (Nora Helmer) gi liv til en av verdens viktigste kvinnelige teaterroller når den prisvinnende oppfølgeren settes opp på Christiania Teater.  Med seg på scenen har hun bl. a. Ola G. Furuseth (Torvald) og skuespillerlegenden Anne Marit Jacobsen (tjenestepiken).

 

«Et dukkehjem 2» er skrevet av den prisbelønte amerikanske dramatikeren Lucas Hnath. I dette intelligente, eksistensielle og humoristiske dramaet - er vi tilbake 15 år etter at Nora smalt igjen døren. Stykket er en fortsettelse av Ibsens komplekse utforskning av tradisjonelle kjønnsroller, og portretterer et intelligent samtidsperspektiv om kampene, svakhetene og innsiktene som finnes i alle menneskelige relasjoner.

 

Etter at Nora (Pia Tjelta) har skapt et helt nytt liv for seg selv, befinner hun seg nå i en situasjon hvor hun må be sin tidligere ektemann, Torvald (Ola G. Furuseth), om en tjeneste. Men et slikt treff krever at Nora konfronteres med fortiden. I møte med familien hun forlot, må hun også møte seg selv. Hvem er hun nå? Og ikke minst: Hvem er de?

 

«Et dukkehjem 2» er en fengslende historie som gir seg i kast med å besvare alle spørsmålene originalen stoppet ved.


Spilletid: 90 minutter uten pause
 

Opprinnelig produsert på Broadway av Scott Rudin, Eli Bush, Joey Parnes, Sue Wagner og John Johnson i samarbeid med South Coast Repertory.
 

NORSKE PRODUSENTER: StarWorks & Over Norge
Presenteres i samarbeid med Nordiska ApS.

SKUESPILLERE / KREATIVT TEAM / PRODUKSJON:

bottom of page