top of page
30000.jpg

Medvirkende

Nordin.png

Sven Nordin

Martin

Skolmen.png

Christian Skolmen

Nikolai

Gimle.png

Ingar Helge Gimle

Tommy

Khademi.png

Nader Khademi

Peter

“Et glass til” er en morsom, rørende, og tankevekkende historie om vennskap, frihet, kjærlighet - og alkohol. 

 

Lærerne Martin, Tommy, Nikolai og Peter sliter med både motivasjonen, selvtilliten og kontakten med elevene sine. De bestemmer seg derfor for å teste teorien om at mennesket er født med en halv promille for lite i blodet. 

 

Teorien går ut på at alkohol åpner sinnet for omverdenen og får kreativiteten til å blomstre. Resultatet er oppsiktsvekkende. Både undervisningen og selvtilliten forbedrer seg, og vennene begynner for alvor å kjenne seg levende igjen. I takt med at glassene fylles opplever noen fremgang, mens andre sporer av. Det blir tydelig at alkohol har sine positive sider, men også at den slags dristige forsøk kan ha alvorlige konsekvenser for både jobben og privatlivet.

 

Fire av landets fremste skuespillere står på scenen når den nyskrevne teaterversjonen av braksuksessen “Et glass til” har skandinaviapremiere på ærverdige Christiania Teater i Oslo.

 

Stykket er basert på den Oscarvinnende danske filmen “Druk” som har gjort stor internasjonal suksess, høstet strålende anmeldelser og ikke minst vunnet Oscar-prisen for beste internasjonale film. Christiania Teater er en av de første scenene i verden som får sette opp denne prisbelønte filmen som teaterstykke. I vinter kan publikum se frem til en stor teateropplevelse som tar dem med på en reise gjennom hele følelsesregisteret.

Regi: Mattis Herman Nyquist
Manus: Thomas Vinterberg & Tobias Lindholm

Scenisk bearbeidelse: Thomas Vinterberg & Claus Flygare
Norsk oversettelse:
Lars Berge

Scenografi/lysdesign: Øyvind Wangensteen
Lyddesign: Lars Hareide Swenson

Komponist: Hanne Hukkelberg
Kostymedesign: Alva Brosten

Koreografi: Josephine Gracia Slåen
Regi assistent: Agnes Melinder Stoklan

Produsenter: Over Norge & StarWorks

Presenteres i samarbeid med Nordiska Aps.

 

Norgespremiere: 12. januar 2023
Spilletid: 90 minutter uten pause
Vi gjør oppmerksom på at det benyttes noe scenerøyk (glykol) i forestillingen som kan oppleves sjenerende for de fremste radene.

Nyttig info før du kommer til teateret - LES HER

bottom of page